Cosy Cotton Band & Grana`Louise
Blues and Swing
THE COSY COTTON BAND & GRANA`LOUISE.

Historie.
The Cosy Cotton Band werd opgericht in 1986. Voor die tijd hadden alle bandleden al in Nederlandse top bluesbands gespeeld. Eind tachtiger jaren toerde The Cosy Cotton Band veelvuldig door Nederland, Duitsland en Belgie. De band werd ook gevraagd om Amerikaanse bluesartiesten op hun tour door Europa te begeleiden, daardoor speelde de band op vele grote Jazz en Blues Festivals in binnen en buitenland. Zij stonden in hetzelfde programma als o.a. BB. King, Ray Charles, Robert Cray, Blues Brothers Band, Johnny Adams, Chaka Kahn en vele anderen. De band was daar menigmaal de trots van de Nederlandse Blues scene en speelde ook op veel Nederlandse Festivals als Hoofdact.
In 1989 werd een CD opgenomen, deze was snel uitverkocht en de platen maatschappij moest snel nieuwe exemplaren produceren om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit succes bezorgde de band de "Benelux Blues Award" met tevens als beloning een tournee door Belgie en Duitsland met live optredens voor radio en televisie.
In 1993 startten aan aantal bandleden eigen bedrijven, en door tijdsdruk werden de activiteiten van de band gestaakt, alles onder goede vriendschap en met geweldige herinneringen. Alle bandleden bleven natuurlijk blues-liefhebbers voor altijd.

In de winter van 2008, kwamen de originele bandleden bij elkaar voor een blues revival, Bert (gitaar), Boudy (bas) en Alexander (drums) en de Cosy Cotton "magic" was meteen terug.
Er zijn inmiddels een groot aantal succesvolle optredens in Nederland gegeven en de band ging ook op tournee naar de USA en het Caribisch gebied. Tijdens een Blues meeting in Chicago werd samengewerkt met Grana`Louise, één van de grootste Blueszangeressen in Chicago van dit moment. De samenwerking verliep zeer goed en er werden een aantal zeer succesvolle concerten gegeven tijdens Jazzfestivals op Aruba en in Nederland. Momenteel wordt er met haar gewerkt aan een uniek CD/DVD project met als titel: "Slave in the mind". De band  beschrijft  via een muzikale en visuele weg samen met Grana`Louise  moderne eigentijdse Blues. Een zoektocht naar echte Blues gevoelens die wij allemaal dagelijks kunnen ervaren.
Bluesfans kunnen genieten van een muzikaal Blues avontuur dat start in Chicago, je meeneemt naar de "Swamps" van Louisiana en weer terug,  met af  toe een uitstapje naar Nederland. Wij hopen u snel te ontmoeten bij een van onze shows!!.

THE COSY COTTON BAND & GRANA`LOUISE
Grana`Louise Zang
Bert Devies Gitaar/zang
Boudy Loogman Bas
Alexander van Meerten Drums
Brigitte de Boer Keyboards

Bezoek ook onze sites.

www.cosycottonband.nl

www.granalouise.com